Hipòxia i hipotensió

En els darrers butlletins, us parlàvem d’algunes de les complicacions que podem trobar durant l’anestèsia.

Les més freqüents són la hipotensió i la hipoventilació, ja que la majoria dels fàrmacs que utilitzem són vasodilatadors i deprimeixen la respiració.

La hipoxèmia és una altra complicació que podem trobar derivada de l‘apnea o hipoventilació causada per la inducció, o pel col·lapse alveolar produït per la disminució del volum minut.

Avui us presentem un cas d’una gata que va presentar diverses complicacions que van ser detectades a temps i, com que la cirurgia no era d’urgència es va poder posposar i escollir el protocol anestèsic adequat.

És molt important començar el monitoratge precoçment, ja des de l’inici o abans de la sedació per detectar les possibles complicacions a temps i tractar-les abans que produeixin conseqüències greus i irreversibles.

Hipoxèmia

La hipotensió, hipoxèmia i hipocàpnia són tres paràmetres que no podem monitorar amb els nostres sentits, és a dir que necessitem monitors per saber si els valors estan dins de la normalitat. A part, són uns indicadors hemodinàmics  molt importants que ens informen de la perfusió i oxigenació dels teixits.

Tots els paràmetres estan interrelacionats i poden ser la causa d’una altra alteració..

Hipotensió severa

Per això, durant tots els procediments anestèsics, és fonamental el monitoratge (saturació d’oxigen, pressió arterial, capnografia, ECG i temperatura com a mínim), per poder detectar qualsevol complicació i proporcionar la resposta adequada abans que hi hagi conseqüències.

Podeu llegir el cas clicant AQUÍ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.