Bloquejos amb anestèsia local

L’objectiu de l’anestèsia regional és obtenir bloqueig sensitiu i en general, bloqueig motor. El bloqueig sensitiu és la interrupció del senyal doloròs i també dels senyals de temperatura, tacte i pressió.

Per tant els bloquejos amb anestèsia local ens permeten, com diu la paraula, bloquejar sensitivament la zona on volem practicar la cirurgia i que d’aquesta manera els animals no sentin cap tipus de dolor.

El senyal dolorós, és percebut pels receptors de la pell, els músculs, els ossos, etc. els quals tenen la capacitat de convertir un estímul (ex. dolor, fred…) en un senyal “elèctric” que viatja pels nervis cap a la medul·la espinal on és processada i enviada, a través de vies nervioses medul·lars, al cervell on s’interpreten i provoquen una resposta.

Per exemple, al punxar la pell amb una agulla, s’atravessa la pell i s’estimulen receptors del dolor, aquests generen un senyal que viatja pels nervis fins arribar a la medul·la espinal, on el senyal és processat i enviat a l’escorça cerebral la qual l’interpreta com dolor i genera una resposta dolorosa.

Amb aquests bloquejos aconseguim tallar la transmissió de l’estímul dolorós, de manera que no arriba l’estímul al cervell i no es genera la resposta dolorosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.