Analgèsia Postoperatòria

Proporcionar una bona analgèsia durant el procediment quirúrgic és essencial, però no ens hem d’oblidar del període postquirúrgic, quan l’animal ja està a casa hem de continuar administrant l’analgèsia adequada per reduir el dolor  millorar el seu benestar.

Establir el grau de dolor en els animals pot ser complicat, però ens podem guiar pel tipus de cirurgia realitzada, per l’analgèsia administrada durant la cirurgia i el comportament de l’animal un cop despert.

Una bona analgèsia postoperatòria proporcionarà una millor recuperació i evitarà seqüeles posteriors com el dolor crònic o la hiperalgèsia (exageració de la percepció).Per això és important adaptar el protocol analgèsic postoperatori a cada pacient i fer reavaluacions constants utilitzant les taules de valoració del dolor, per determinar els  requeriments d’analgèsia necessaris.

L’analgèsia multimodal es considera el millor mètode per prevenir el dolor. Consisteix en l’ús de diversos analgèsics que actuen en diferents punts de les vies del dolor. La combinació de fàrmacs més habitual és AINEs i opioides, però també es poden utilitzar analgèsics no opioides que actuen sobre la COX-3 i altres mètodes com l’ús d’anestèsics locals amb catèters incisionals o via epidural, o amb bloquejos dels nervis perifèrics durant la cirurgia.

Aquest mes hem escrit un article sobre aquest tema a la revista clinanesvet, si el voleu llegir cliqueu aquí

2 thoughts on “Analgèsia Postoperatòria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.